Wordpress

Alternatief voor Twitter en Facebook op komst?

Huidig probleem

Hebben we nood aan een openbaar sociaal netwerk in Europa, die tegen de stroom van Facebook en Twitter invaart en dus niet meer het verkopen van data als verdienmodel ziet? Ik denk het wel!

Al sinds het begin van Facebook wordt data opgeslagen door het bedrijf, deze data wordt gebruikt voor het gericht adverteren en andere bedrijven die deze data willen hebben er heel veel geld voor over. Facebook lag afgelopen maanden zwaar onder vuur nadat hun privacyschandaal aan het licht kwam, waarin te zien was dat heel wat meer gegevens opgeslagen worden dan je denkt. Hoewel Facebook nu veel strengere regels opgelegd kreeg zou dit moeten verminderen of ophouden, maar daar denkt Jan Van Dijk, hoogleraar aan de hogeschool in Twente anders over : “Voor gratis gebruik moeten we onze persoonlijke gegevens inleveren om gerichte advertenties te consumeren. Facebook, Google en andere sociale en informatiemedia zullen dit lucratieve verdienmodel nooit verlaten. Daarom zullen onze gegevens daar ook na strenge regulering niet veilig zijn”

180327 facebook instagram messenger apps ew 405p 422d7815c0683a7bf2eb2b83077c67a7.focal 760x380 - Alternatief voor Twitter en Facebook op komst?

Openbaar sociaal netwerk

Een nieuw sociaal netwerk binnen Europa, waar iedereen zelf kiest welke gegevens gedeeld worden, maar ook waarop alle gebruikers van de huidige sociale media zullen moeten overstappen, zou ideaal zijn. Zo simpel is het helaas niet, dit netwerk is er namelijk nog niet en kleinere netwerken zullen nooit door zo veel mensen gebruikt worden als er Facebook-gebruikers zijn.

In de toekomst zie ik hier wel de mogelijkheid in, om een gedecentraliseerd netwerk op te starten waaraan iedereen zijn steentje bijdraagt, zonder dat 1 grootmacht alle gegevens opslokt en er dus grof geld mee verdient.

Help us grow :
follow subscribe - Alternatief voor Twitter en Facebook op komst?