Wordpress

Blockchaintoepassingen binnen HR

Blockchain, een heel simpel principe die de wereld op z’n kop zette, toen de cryptocurrency Bitcoin plots gigantisch steeg in waarde, maar wat houdt het in? En hoe kun je het toepassen in de HR-sector?
Onderstaand filmpje legt nog even kort uit wat het juist inhoudt.

De HR-sector

Deze sector lijkt op het eerste zicht niet meteen weggelegd voor vernieuwingen op vlak van blockchain, maar niets is minder waar, er zijn namelijk heel wat toepassingen om deze theorie op toe te passen.

Aanwezigheden

Aanwezigheden kunnen veel makkelijker worden gecontroleerd m.b.v. blockchain en zullen ook beter te verifiëren zijn. Je collega’s kunnen namelijk in dit systeem je aanwezigheid kunnen aangeven, of juist niet.

Screening

1 gecentraliseerd punt, waar alle gegevens van een bepaalde werknemer opgeslagen staan, zou een grotere verbetering zijn in de uitzendsector, maar ook voor bedrijven die op zoek zijn naar de juiste personen. 
Hierop zou je een geverifieerd overzicht kunnen krijgen waarop de behaalde diploma’s, werkervaring, stages,… te vinden zijn waar de vorige werkgevers of opleiders hun mening kunnen delen over die persoon. Japans bedrijf recruit technologies (https://recruit-tech.co.jp/company/about_us.html) is hier al even mee bezig.

Transacties

Ten slotte iets waarmee blockchain het vaakst wordt gerelateerd, namelijk de transacties. De salarissen van de werknemers worden via deze technologie op de juiste manier berekend en zullen minder arbeidsintensief worden.

Er zijn zonder twijfel nog veel meer mogelijke toepassingen hiervan, en die hoor ik graag in de reactie’s!

Help us grow :
follow subscribe - Blockchaintoepassingen binnen HR